Eze miestelis (Prancūzija) Ką veikti ir pamatyti Eze miestelyje?

Èze yra viduramžių miestelis, kuris įkurtas 430 metrų aukštyje virš jūros lygio, su vaizdu į nuostabią Viduržemio jūrą. “Eze” yra žavingas ir labai fotogeniškas miestas, kur pilna gražių vilų, esančių Bougainvilea’ ir bumbaklių gatvėse. Eze lankytojai gali aplankyti dvi žymias parfumerijos gamyklas, Galimardą ir Fragonardą, apsilankyti 12 a. pilyje bei pamatyti “Le Jardin Exotique d’Eze”, egzotiškų augalų ir gražių statulėlių sodą, nuo kurio taip pat pamatysite gražius vaizdus į apylinkes.

“Le Jardin Exotique d’Eze” egzotiškų augalų botanikos sodas

Botanikos sodas esantis 430 m virš Viduržemio jūros siūlo nuostabų vaizdą į Prancūzijos Rivjerą. Jame yra daugiau nei 2000 skirtingų kaktusų, sukulentų ir retos augmenijos, supančių senovės pilies liekanas su skulptūromis ir menu.

Photo by ivan zakharenko on Unsplash
Botanikos sodas esantis 430 m virš Viduržemio jūros siūlo nuostabų vaizdą į Prancūzijos Rivjerą

„Galimard“ muilo fabrikas ir „Fragonard“ kvepalų fabrikas.

Šiame kvepalų, muilo ir kosmetikos fabrike yra įrengtos modernios laboratorijos ir dirbtuvės, kuriose galite nemokamai susipažinti su kvepalų ir kosmetikos gaminimo paslaptimis. Ekskursija baigiama ties parduotuve, kurioje galite nusipirkti aukštos kokybės produktų. Mokamos dirbtuvių pramogos leidžia jums sukurti savo kvapus ir eksperimentuoti su kvepalų gamyba.

Išgerkite gėrimo su vaizdu į jūrą.

Eze miestelio širdyje yra keli viešbučiai su neįtikėtinais vaizdais ir romantizmo atmosfera. „Château de la Chèvre d’Or“, kurio sodas yra tiesiog perlas ir jame yra baseinas su vaizdu į jūrą. Verta užsukti į kavinę ,,Chèvre d ’or“, čia kava yra gana brangi, tačiau atsiveria vienas geriausių pakrantės vaizdų.

,,Nietzschean“ kelias į ,,Eze-sur-Mer“.

Iš Eze miestelio kalnuose galite pasiekti ,,Eze-sur-Mer“ (pažodžiui Eze ant jūros) eidami ,,Friedricho Nietzsche“ keliu – vidutinio sunkumo pėsčiųjų taku kur ėjimo trukmė apie 1,5 valandos . Geri batai yra būtini, nes kelias akmenuotas ir kartais kietas. Žygio tako pradžia nuo Eze kaimo yra šalia ,,Château de la Chèvre d’Or“ įėjimo. Kai pasieksite Ezės paplūdimį (didelis ir gražus paplūdimys), kadangi jis yra paslėptas nuo kelio ir yra mažiau pasiekiamas nei kiti pakrantėje esantys, jis būna daug tylesnis – taigi puiki vieta užbaigti pasivaikščiojimą maudynėmis. Nuo pagrindinio kelio galite važiuoti autobusu ar traukiniu į Monaką arba į Nicą.

Photo by Joshua Earle on Unsplash
Kai pasieksite Ezės paplūdimį (didelis ir gražus paplūdimys), kadangi jis yra paslėptas nuo kelio ir yra mažiau pasiekiamas nei kiti pakrantėje esantys, jis būna daug tylesnis – taigi puiki vieta užbaigti pasivaikščiojimą maudynėmis

Eze tvirtovė

Eze tvirtovės griuvėsiai yra egzotiško sodo viršūnėje. XII amžiaus antroje pusėje Ezės valdovų pastatyta tvirtovė vėliau pateko į Provanso grafų, o vėliau ir Savojos kunigaikščių rankas. Kareiviai, vadinami „Castellans“, buvo atsakingi už pilies apsaugą ir priežiūrą. 1706 metais pilį per Ispanijos karus sugriovė Liudvikas XIV. Iš pilies liko nedaug, tačiau vaizdas iš viršaus yra įspūdingas.

Eze miestelio gatvės

Viduramžių kaimas su siauromis vingiuojančiomis gatvėmis vertas lipimo pastangų. Patekus į viršų, įspūdingi vaizdai užgniaužia kvapą. Gatvėse pastatyta daugybė parduotuvių, restoranų ir barų. Tačiau kai kurie iš jų gali būti gana brangūs.

Photo by Хитрун Полина on Unsplash
Viduramžių kaimas su siauromis vingiuojančiomis gatvėmis vertas lipimo pastangų…

 ,,Ephrussi de Rothschild“ vila

Ši vila yra įsikūrusi apie 17 km nuo Eze miestelio. ,,Ephrussi de Rothschild“ vila yra pajūrio dvaras, kuris kažkada priklausė baronienei Beatrice de Rothschild. Tai nuostabus namas, kuris yra ,,Saint-Jean-Cap-Ferrat“ pusiasalyje apsuptas nuostabių sodų. Be to, šis rožinis namas, dar žinomas kaip “Villa Ile-de-France”, gali pasigirti nuostabiu vaizdu į ,,Villefranche“ įlanką bei ,,Beaulieu“ įlanką. Vila ir jos baldai, kurių daugelis yra reti ar neįkainojami, po jos mirties buvo perduoti  akademijai ,,de Beaux Arts“ kuri priklauso Prancūzijos institutui. Šiandien Ephrussi de Rothschild vila yra atvira visuomenei.

Photo by Betty Subrizi on Unsplash
Ši vila yra įsikūrusi apie 17 km nuo Eze miestelio. ,,Ephrussi de Rothschild“ vila yra pajūrio dvaras, kuris kažkada priklausė baronienei Beatrice de Rothschild.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines