Ansi (Prancūzija) lankytinos vietos. Ką pamatyti Ansi miestelyje?

Prie Ansi miestelio grožio prisideda ir senamiestis – tai vingiuotas labirintas, kuriame dominuoja pėsčiųjų, akmenimis grįstos gatvės, su grakščiais pastatais. Pasteliniais dažais dekoruotuose namuose yra dekoratyviniai geležiniai balkonai ir ant palangių auga spalvingos pelargonijos. Vazoninės gėlės puošia ir miesto kanalo laiptus bei elegantišką ežero pakrantės alėją.

Montrotier pilis (Château de Montrottier)

Nuo pilies atsiveria vaizdas į upę. ,,Château de Montrottier“ datuojama XIII a. ir yra atvira vasaros mėnesiais. Architektūra įspūdinga, kraštovaizdyje dominuoja aukštas apskritas bokštas. Tačiau svarbiausia yra Léono Mareso kolekcija, kuris buvo XIX amžiaus tyrinėtojas ir kolekcininkas. Maresas sukaupė neįkainojamų daiktų iš viso pasaulio, o kai jis juos perdavė, norėjo, kad kolekcija liktų tiksliai taip, kaip ją paliko. 90 minučių trukmės turas, kurio metu pamatysite istorinius gobelenus, senovinius ginklus, šarvų, senovinių baldų, keramikos, stiklo dirbinių ir daugybės daiktų, kuriuos jis įsigijo keliaudamas po Aziją ir Afriką.

Europos sodai (Jardins de l’Europe)

„Jardins de l’Europe“ yra gražus žaliuojantis parkas šalia ežero. Ši prabangi gėlėmis užpildyta žalioji erdvė yra šalia Pont des Amours, nuo jos atsiveria vaizdas į Ansi pilį.

„Amours“ tiltas (Pont Des Amours)

Ansi mieste yra daug vaizdingų tiltų, tačiau kalbant apie peizažus, niekas negali konkuruoti su šiuo. Jis jungia ,,Jardins de l’Europe“ su ,,Jacquet Promenade“, taku, turinčiu dar nuostabesnius ežero ir kalnų vaizdus. Sakoma, kad visi įsimylėjėliai, kurie bučiuojasi ant tilto, bus kartu visą gyvenimą. Kalnų vaizdai paverčia jį labai romantiška vieta.

Photo by Ian Taylor on Unsplash
Sakoma, kad visi įsimylėjėliai, kurie bučiuojasi ant tilto, bus kartu visą gyvenimą.

Sen Pjero katedra (Cathédrale Saint-Pierre)

Sen Pjeras yra puikus renesanso stiliaus pastatas, statytas 1500-aisiais. Šios XIX a. Bažnyčios bokštas turi vieną iš geriausių miesto vaizdų. Viduje yra dviejų šventųjų, Francis de Sales ir Jane Frances de Chantal, kapai.

Salos rūmai (Palais de l’Île)

Šis kompleksas per plačią jo istoriją buvo kelis kartus perstatytas, datuojamas 1100-aisiais ir šimtus metų tai buvo Ženevos grafystės didikų šeimų rezidencija. Nuo XVII a. rūmai tapo kalėjimu, o po revoliucijos turėjo daug įvairių funkcijų, kaip veteranų namai, sandėlis ir kareivinės. Šiandien juose vyksta parodos apie Ansi architektūrą ir paveldą, galite apsižvalgyti po senąją teismo salę, požemius, kameras ir koplyčią.

Photo by Mat Reding on Unsplash
Šis kompleksas per plačią jo istoriją buvo kelis kartus perstatytas, datuojamas 1100-aisiais ir šimtus metų tai buvo Ženevos grafystės didikų šeimų rezidencija.

Senamiestis

Kompaktiškame senamiestyje yra 21 istorinis paminklas. Viduramžių upė yra nepaprastai graži, joje yra kanalai, pėsčiųjų gatvės ir įdomios perėjos. Antradienį senamiestyje veikia maisto turgus, kuris senoms gatvėms suteikia tikros spalvos ir energijos.

Photo by Jusdevoyage on Unsplash
Kompaktiškame senamiestyje yra 21 istorinis paminklas. Viduramžių upė yra nepaprastai graži, joje yra kanalai, pėsčiųjų gatvės ir įdomios perėjos.

Ansi pilis (Château d’Annecy)

Nuo šios pilies atsiveria nuostabūs ežero ir aplinkinių kalnų vaizdai. Pilis buvo statoma etapais nuo viduramžių iki Renesanso laikotarpio. XIII ir XIV a. Čia gyveno Ženevos grafai. Šiandien pilis yra muziejus ir populiarus turistų traukos centras, apimantis įvairiausias disciplinas, įskaitant regioninę istoriją, viduramžių skulptūras, peizažinę tapybą ir šiuolaikinį meną.

Ansi ežeras (Lac d’Annecy)

„Švariausias Europos ežeras“ vadinamas Ansi ežeras pasižymi tuo, kad visais metų laikais yra ramus, nepaisant visos veiklos jo pakrantėse. Jei atvyksite vasarą, galėsite leisti laiką viename iš kelių paplūdimio aplink krantą. Du paplūdimiai, ,,Plage la Brune prie Veyrier-du-Lac“ ir ,,Plage Municipal Saint-Jorioz“, pelnė Mėlynąją vėliavą dėl neabejotinos vandens kokybės ir tokių patogumų kaip restoranai, žaidimų zonos ir gelbėtojų patruliai.

Photo by Artur D. on Unsplash
„Švariausias Europos ežeras“ vadinamas Ansi ežeras pasižymi tuo, kad visais metų laikais yra ramus, nepaisant visos veiklos jo pakrantėse.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines