Lankytinos vietos Birštone. Ką pamatyti Birštone?

Birštonas tai vienas gražiausių Lietuvos kurortų. Žavi miestelio gamta, kur daug lankytinų vietų, kurios tiks bet kokio amžiaus žmogui, tiek jauniesiems mažyliams, tiek vyresniems. Birštonas garsėja savo gydomosiomis sanatorijomis. Kurorte galite pamiršti skubėjimą, atsitraukti nuo darbų ir gerai pailsėti.

 Birštono Kurhauzas

Birštono kurhauzas neeilinis, nes pastatas yra vienas iš nedaugelio išlikusių tokio tipo pastatų Lietuvoje. Jis įrašytas į architektūros paveldo objektų sąrašą. Pastatas stovi šalia Vytauto parko. Atidarytas 1855 m., name vyko rimtosios muzikos koncertai. Ši tradicija išliko iki šiol.  Užėję vidun rasite dailės parodą ir istorines pastato nuotraukas, kurias galėsite palyginti su dabartiniu vaizdu. Kurhauzas suprojektuotas derinant modernistinį stilių su tautiniais motyvais. Čia buvo ruošiamasi 1863 m. sukilimui prieš Rusijos caro valdžią. 1862 m. vasarą sukilimo vadai kūrė kovos planus Kurhauze.

Vytauto kalnas (Birštono piliakalnis)

Neišvykite iš Birštono neįkopę į Vytauto kalną. Kopkite laiptais į 40 m aukščio šlaitą, kur galėsite atgauti kvapą puikiai sutvarkytoje aikštelėje. Iš čia atsiveria puiki panorama į Birštono miestelį ir Nemuno vingį. Šis kalnas žinomas kaip vienas iš žinomiausių ir aukščiausių piliakalnių Lietuvoje. Kadaise ant jo stovėjo medinė pilis, saugojusi Trakų kunigaikštystę nuo kryžiuočių išpuolių. Pagal archeologų įrodymus, nustatyta, kad gyvenvietė čia buvo apie I tūkst. pr. Birštonui tapus kurortu piliakalnis tapo romantiškų pasivaikščiojimų vieta.

Škėvonių atodanga

Škėvonių atodanga,tai – vienas iš vertingiausių geologinių objektų Šiaurės Europoje, susiformavęs ledynmečio pabaigoje, ir yra viena žinomiausių kvartero amžiaus uolienų atodangų Nemuno slėnio šlaituose. Skardis aukščiausioje vietoje siekia net 33 m. aukštį, o jo viršuje yra 1,6 km ilgio pažintinis takas.

Mineralinio vandens paviljonas ,,Birutės vila“

Šis paviljonas tai visiškai naujas turizmo objektas, Čia rasite mineralinio vandens baseiną, fontaną, vandens garinimo sieną. Norintieji gali kvėpuoti mineralinio vandens prisotintu oru, atgauti jėgas. Įėjimas į jį yra nemokamas. Tai uždaro tipo paviljonas,kuriame galite lankytis visais metų laikais. Ant gultų vienu metu gali įsitaisyti apie 50 žmonių.

Birštono apžvalgos bokštas

45 m aukštyje esanti apžvalgos aikštelė atvers vaizdus į apylinkes ir Nemuną, Visas bokšto aukštis – 55 m. Kildami į bokštą, galėsite stabtelėti atsikvėpti, nes jame įrengtos šešios atokvėpio vietos, juk įveikti tokį aukštį be poilsio gali būti sunkoka. Bokštą sudaro metalinė konstrukcija, dengta maumedžio plokštėmis, kuriose ,,išgraviruoti“ trikampio formos langeliai, sudaro koplytstulpio įvaizdį, o tuo pačiu simbolizuoja žvaigždynus dangaus skliaute. Bokštą pagyvina palikti maži langeliai šviesai ir kraštovaizdžio panoramai apžiūrėti.

Taip pat Birštone galite aplankyti šiuos objektus:

Antano Paduviečio bažnyčia,

Žvėrinčiaus miškas,

Vytauto Jurgio Meškos parkas,

Birštono muziejus,

Birštono Nemuno krantinė,

Birštono sakralinis muziejus,

Skulptūra Vytautui Didžiajam,

Paminklas Jonui Basanavičiui,

,,Druskupis“ mineralinio vandens garinimo statinys,

Kneipo sodas, Mineraliniai vandenys,

Skulptūra ,,Pavasaris“,

Skulptūra ,,Trys moterys“,

Atminties takas,

Dainų kalnelis,

Paminklas Baliui Sruogai,

Paminklas partizanams,

Nemuno Kilpų regioninis parkas,

Vytauto parkas.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines