Kolmaras lankytinos vietos (Prancūzija) Ką veikti Kolmaro mieste?

Turistai plūsta į šį miestą dėl nuostabaus senamiesčio, kuriame puikiai dera akmenimis grįstos alėjos su puikiais kanalais ir išskirtiniais namais. Kadangi tai vyno regionas, galite susipažinti su geriausiais Kolmaro vynais.

Kolmaro žaislų muziejus (Musée du Jouet de Colmar)

Kolmaro žaislų muziejuje eksponuojama per 1000 žaislų, sukurtų nuo XIX a. Iki šių dienų. Lankytojus džiugina lėlių, iškamšų, miniatiūrinių traukinių komplektų, lengvųjų automobilių modelių, supamų arklių ir triračių motociklų asortimentas. Taip pat yra tokių žaislų kaip robotai, LEGO, skatinantys atrasti mokslo sąvokas. Vaikai ypač vertins žaidimų zoną, kurioje galima žaisti interaktyviai. Daugeliui vaikų vienas linksmiausių dalykų, kuriuos reikia nuveikti muziejuje, yra žaidimas milžiniškomis šaškėmis.

Šv. Martyno bažnyčia (Eglise Saint Martin)

Ši Kolmaro senamiesčio centre esanti ,,Place de la Cathédrale“ aikštės bažnyčia yra puikus gotikinės architektūros pavyzdys. XIII – XIV amžiuje statytoje bažnyčioje yra puošnios dekoratyvinės detalės. Šv. Mikalojaus durys yra sudėtingo dizaino, vuiduje yra puikus XV a. vitražas ir dailūs raižyto medžio dirbiniai.

,,Quai de la Poissonnerie“ kvartalas

Rajonas aplink ,,Quai de la Poissonnerie“ yra senas prekiautojų rajonas, kuriame prieš šimtmečius gyveno žvejai. Žvejai savo laimikius laikė žuvų tvenkiniuose, kol jie buvo parduoti turguje. Ši istorinė Kolmaro vieta yra dar viena šio senovės miesto pažiba.

Photo by Artiom Vallat on Unsplash

Mažoji Venecija (Petite Venise)

Į pietus nuo centro, yra vaizdingas mažas kvartalas, kuriame odų apdirbėjai, vyndariai ir žuvies pardavėjai savo namus kūrė prie vandens. Upę kerta du žavūs tiltai. Krantinėje galima užsisakyti trumpą kelionę laiveliu po šią nepamirštamą aplinką.

,,Koïfhus“ namas

Seniausias Kolmaro pilietinis pastatas yra buvęs muitinės namas, kuris baigtas statyti 1490 m. Pirmajame pastato aukšte yra įspūdinga posėdžių salė, žemiau pirmo aukšto yra sandėlis, kuriame buvo apmokestinamos importo ir eksporto prekės. Galite pasigrožėti čerpių piešiniais ant stogo, kuris yra renesanso stiliaus, būdingas rytų Prancūzijai.

Dominikonų bažnyčia (Eglise des Dominicains)

Puikus ankstyvosios gotikos architektūros pavyzdys- Dominikonų bažnyčios statybos prasidėjo XIV a. Bažnyčia, turi paprastą ir ramią architektūrą, ji siūlo pažvelgti į Dominikonų pamokslininkų gyvenimą. Tai prisidėjo prie susidomėjimo mistine filosofija XIV – XV a.

Unterlindeno muziejus

Tai yra vienas geriausių Prancūzijos regioninių muziejų. Čia galite atrasti septynis tūkstantmečius istorijos ir pasigrožėti Reino krašto vėlyvosios gotikos ir renesanso epochos meniniais turtais. Meistriškas Isenheimo altorius, Galo-romėnų mozaika, Hanso Holbeino ir Schongauerio paveikslai- visa tai ir dar daugiau rasite čia.

Senamiestis

Kolmaro senasis kvartalas su mediniais-mūriniais namais ir rafinuotais renesanso rūmais, dekoruotais gėlėmis. Miestas išvengė daugybės konfliktų, kurie pakenkė daugeliui kitų Prancūzijos miestų, ir išliko senųjų Elzaso miestų pavyzdžiu. Kelionė su gidu yra geriausias sprendimas, jei norite visiškai suprasti viską, ką matote.

Photo by Sinziana Susa on Unsplash

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines