La Rošelis (La Rochelle) lankytinos vietos (Prancūzija)

„Baltasis miestas“ vadinamas dėl savo kalkakmenio statinių, kurie taip gražiai apšviečiami naktį, La Rošelis yra žavi vieta, kurią būtina aplankyti. Tai svarbus jūrų uostas, senasis uostas, istorinis centras ir vaizdinga pakrantė, vien dėl to jau pakankama priežastis aplankyti La Rošelį.

La Rošelio paplūdimiai

Miestas nėra garsėjantis kaip paplūdimių vieta, tačiau vykstant nuo Senojo uosto yra vos kelios minutės kelio automobiliu. ,,Chef de Baie“ yra geriausias, bet ir toliausiai nuo centro, maždaug už 15 minučių kelio. Centre yra „Plage de la Concurrence“, kuris atoslūgio metu yra didžiulis, tačiau patvinus gali beveik išnykti. Didžiausias ir populiariausias iš jų yra „Plage des Minimes“, čia rasite auksinį smėlį, nedidelę promenadą ir ,,La Rochelle Grand Route“, apžvalgos ratą.

Photo by Rafael Garcin on Unsplash

Gamtos istorijos muziejus (Musée d’Histoire Naturelle)

Šis fantastiškas muziejus datuojamas XVIII a. 2300 kvadratinių metrų ploto muziejuje eksponuojama beveik 10 000 daiktų, kuriuos rado gamtininkai ir etnografai iš viso pasaulio, kolekcija. Kolekcija leidžia lankytojams suprasti gamtos turtingumą ir įvairovę, kartu mokantis mokslo ir istorijos.

Naujojo pasaulio muziejus (,,Musée du Nouveau Monde“ )

Šis muziejaus pastatas yra istorinis paminklas, statytas 1775 m. „Hôtel particulier“ neoklasicizmo ir rokoko stiliais . Dvaro salonuose galite žiūrėti į XVII a. Žemėlapius, paveikslus ir gobelenus, kurie suteiks suvokimą apie staiga atsirandančius turtus, kuriuos La Rošelis susikrovė Pietų Amerikos, Karibų ir Šiaurės Amerikos kolonijose, žinomose kaip Naujoji Prancūzija. Yra ir tamsioji pusė-vergijos galerijos ir supratimas, kad prabangius muziejaus namus pastatė plantacijos savininkas.

La Rošelio akvariumas

Devyniose skirtingose ​​zonose susidursite su maždaug 600 gyvybės rūšių esančių didelėse talpyklose ir terariumuose. Dėmesio centre yra milžiniškas ryklių rezervuaras, kuriame yra 1,5 milijono litrų vandens ir terasos, suteikiančios galimybę visiems pamatyti šiuos gyvūnus. Taip pat įsimintinas yra 360 ° povandeninis tunelis, kuriame galite pamatyti tūkstančius medūzų iš apačios.

Photo by Sergii Bozhko on Unsplash

,,Porte de la Grosse-Horloge“ vartai

Dar vienas paminklas yra didingi vartai vakarinėje ,,Quai Duperré“ pusėje. Žengdami pro „Gross-Horloge“ vartus, patenkate į miestą per pagrindinį įėjimą esantį viduramžių La rošelio gynybinėse sienose. Šių sienų nuo XVIII a. nebereikėjo, nes miestas išsiplėtė. Nuo vartų vidurio kyla aštuonkampė varpinė, kuri buvo pastatyta 1746 m. ​​Viduje esantis varpas sveria 2,2 tonos.

Photo by Steven Roussel on Unsplash
Žengdami pro „Gross-Horloge“ vartus, patenkate į miestą per pagrindinį įėjimą esantį viduramžių La rošelio gynybinėse sienose

Žibintų bokštas ,,Tour de la Lanterne“

Vos keli žingsniai einant palei ,,Rue sur les Mars“ yra naujausias iš trijų La Rošelės bokštų. Šis yra statytas XV a., Ir buvo skirtas gynybiniams tikslams, Aštuonkampis smaigalys vainikuoja senesnį apskritą pagrindą. Ketvirtasis bokšto aukštas buvo XVII – XIX a. kalėjimas, kuriame tilpo daugiau kaip 100 belaisvių. Net dabar galite pamatyti raižinius sienose, kuriuos ispanų, prancūzų anglų ir olandų kaliniai įsiraižė. Viršuje yra galerija, esanti 38 metrus virš žemės, su senamiesčio bei uosto panoramomis.

Photo by Rafael Garcin on Unsplash
Naujausias iš trijų La Rošelės bokštų. Šis yra statytas XV a., Ir buvo skirtas gynybiniams tikslams

Senasis uostas (Vieux Port)

,,Vieux“ uostas yra vienas įdomiausių dalykų, kuriuos reikia nuveikti La Rošelyje. Čia lankytojai gali leistis į kruizą arba tiesiog pasimėgauti autentiškais jūros gėrybių patiekalais. Uostas užpildytas mažomis žvejybos valtimis ir turistinėmis valtimis bei su viliojančiais restoranais.

Photo by Karim MANJRA on Unsplash
Uostas užpildytas mažomis žvejybos valtimis ir turistinėmis valtimis bei su viliojančiais restoranais.

Senamiestis

Šis istorinis La Rošelio kvartalas kviečia turistus leisti laiką klaidžiojant ir grožintis lankytinomis vietomis. Senamiesčio centre yra gausiai dekoruota „Hôtel de Ville“ (Rotušė). „Hôtel de Ville“ šiaurės rytiniame kampe yra Grand Rue des Merciers („Galanterių gatvė“), išklota viduramžių namais.

Photo by Steven Roussel on Unsplash

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines.