Ajačas (Ajaccio) lankytinos vietos (Prancūzija)

Nuostabioje Viduržemio jūros saloje – Korsikoje įsikūręs Ajačas yra salos sostinė. Senamiestis turi keletą gražių gatvelių, kuriose galima klajoti, o jį supantis uostas užburia nuostabiais vaizdais. Ajačas garsėja kaip Napoleono gimtinė.

Photo by joan abney on Unsplash

Ajačo katedra

Katedra yra bažnyčia, kurioje imperatorius buvo pakrikštytas 1771 m. Liepos 21 d. Be santykio su Napoleonu, katedra yra gražus, XVI a. pastatas su ochros spalvos sienomis, kurias gražiai apšviečia saulė. Trumpam sustokite prie Madonos koplyčios, kurią puošia Domenico Tintoreto ir Eugène Delacroikso freskos.

Geriausi Ajačo paplūdimiai

,,Saint-François“ paplūdimys yra arčiausiai miesto centro. Įsikūręs šalia uosto ir citadelės, jis lengvai pasiekiamas pėsčiomis.
Trottel“ paplūdimys, smėlėtas, tik keli žingsniai nuo miesto centro.
..Barbicaja paplūdimys“: maža smėlėta įlanka su didelėmis uolomis šalia jūros.
,,Ariadne paplūdimys“: smėlėtas paplūdimys, esantis pakeliui į Sanguinaires salas.
,,Marinella paplūdimys“: gražus paplūdimys su turkio spalvos vandeniu.
,,Terre Sacrée paplūdimys„:tai gražiausias paplūdimys šalia Ajaccio, su daugybe mažų smėlėtų įlankėlių ir didelių uolų vandens pakraštyje. T
,,Ricanto paplūdimys“: 3 km ilgio smėlio paplūdimys, esantis tarp miesto centro ir Ajaccio oro uosto.

Photo by HAN Mengqi on Unsplash

Ajačo turgus

Šauniausia vieta paragauti geriausių vietinių patiekalų yra ,,Focho“ aikštėje esantis turgus. Ten rasite geriausių vietinių produktų: delikatesų, regioninių sūrių, vynų ar uogienių. Nuo balandžio iki spalio, kiekvieną rytą galite mėgautis „Ajačo“ turgumi. Atkreipkite dėmesį, kad jis uždaromas pirmadieniais bei nuo lapkričio iki kovo galo.

Bonaparto urvas ir ,,Place d’Austerlitz“

„Place d’Austerlitz“ Ajačo turistinė vieta, susijusi su Napoleonu. Šioje didžiulėje aikštėje dominuoja didelė Bonaparto statula su garsiąja kepure. Ši statula yra tiksli kopija, eksponuojamos Invalidų rūmuose, Paryžiuje. Paminklą užbaigia 2 erelių statulos ir atminimo akmuo, atspindintis visas jo pergales ir kovas. Prie paminklo taip pat galite eiti į Bonaparto urvą. Sakoma, kad vaikystėje jis dažnai ateidavo čia pamąstyti.

Photo by JR Harris on Unsplash
Šioje didžiulėje aikštėje dominuoja didelė Bonaparto statula su garsiąja kepure. Ši statula yra tiksli kopija, eksponuojamos Invalidų rūmuose, Paryžiuje.

Imperatoriškoji koplyčia (The Imperial Chapel)

Imperatoriškoji koplyčia pastatyta 1857 m. Šis istorinis paminklas yra prie pat Dailės muziejaus pietinio sparno. Koplyčioje yra kelių imperatoriškų šeimos narių, tarp jų Napoleono tėvų, Charleso ir Letizia Bonaparte, kapai.

Bonaparto namas (Maison Bonaparte)

1769 m. Rugpjūčio 15 d. čia gimė epochų kūrėjas. Namas buvo dekoruotas Bonapartų šeimos baldais. Pirmasis iš Bonapartų, gyvenęs šiame nepakankamai įvertintame keturių aukštų name, buvo Napoleono senelis XVII amžiaus pabaigoje, o pastatas išliko Bonapartų šeimos rankose iki 1923 m. Napoleonas čia praleido tik savo ankstyviausius metus.

,,Fesch“ muziejus ,,Musée Fesch“

Šis dailės muziejus pavadintas Napoleono dėdės Josepho Fescho, kuris buvo Liono arkivyskupas, vardu. 1800-ųjų pradžioje jis įkūrė šį muziejų dovanodamas savo ekstravagantišką paveikslų kolekciją, ir tai yra vienas didžiausių Italijos baroko ir renesanso paveikslų rinkinių iš bet kur Prancūzijoje. „Fesch“ muziejuje taip pat galite sekti Bonapartų šeimos istoriją, nes yra apie 700 pirmajai ir antrajai imperijoms būdingų kūrinių ir „Bonaparte“ linijos biustų.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines