Ruanas (Rouen) Lankytinos vietos (Prancūzija) Ką pamatyti Ruane?

Senos upės pakrantėje įsikūręs miestas tarsi pats jau yra lankytinas objektas, miestas turi didingą katedrą, dominuojančią centre. Senamiestis yra pilnas restauruotų viduramžių pastatų.

Keramikos muziejus

Garsus XVII a. „Hôtel d’Hocqueville“ namas buvo pastatytas virš buvusios Ruano pilies dalies. Jame nuo 1984 m. veikia miesto keramikos muziejus. Čia rodomi keramikos dirbiniai su puikiu molio ir porceliano asortimentu. Iš viso yra beveik 6000 daiktų, kurie demonstruoja vietinių amatininkų meistriškumą.

„Le Secq des Tournelles“ muziejus

Šis unikalus muziejus, įsikūręs buvusioje gotikinėje ,,Saint Laurent“ bažnyčioje, gali pasigirti išskirtine antikvarinių dirbinių kolekcija. XV a. pastatas turi nuostabius vitražus. Tai didžiausias tokio pobūdžio muziejus pasaulyje, jame yra 14 000 daiktų, kurie datuojami nuo romėnų epochos iki XIX a. Kolekcija apima platų geležies dirbinių asortimentą ir įvairovę, pavyzdžiui, turėklus, durų vyrius, spynas, mokslinius instrumentus ir papuošalus.

,,Saint-Maclou“ bažnyčia

Ši bažnyčia yra vos kelios minutės pėsčiomis į rytus nuo katedros. Šis gotikinės architektūros brangakmenis buvo pastatytas 1437 m. Įvairių architektūros stilių mišinį rasite visoje bažnyčioje – nuo gotikinių laiptų iki baroko klausyklos. Puošniame fasade yra penkios arkinės verandos, priešais įėjimą į bažnyčią. Bažnyčia per Antrąjį pasaulinį karą buvo smarkiai apgadinta ir buvo restauruota.

Didysis laikrodis ,,Gros Horloge“

Viena didžiausių Ruano miesto įžymybių, yra „Gros Horloge“ astronominis laikrodis su 1300-ųjų metų mechanizmu, sumontuotu virš renesansinės arkos ir perėjos. Varpinė, statyta XV a., siekiant pakeisti medinę, sunaikintą per Harelės sukilimą 1382 m. Manoma, kad laikrodis yra didžiausias tokio tipo mechanizmas, kuris vis dar yra nepažeistas, o jo ciferblatas datuojamas 1529 m.

Photo by Gautier Salles on Unsplash
Viena didžiausių Ruano miesto įžymybių, yra „Gros Horloge“ astronominis laikrodis su 1300-ųjų metų mechanizmu, sumontuotu virš renesansinės arkos ir perėjos.

Teismo rūmai ,,Palais de Justice“

Senajame žydų kvartale Ruanas turi didžiausią gotikinį pilietinį pastatą šalyje, statytą 1499 m. Nuo 1500 iki 1700 m. čia buvo įsikūręs Normandijos parlamentas. Smėlio spalvos pastatas yra vėlyvosios gotikos stiliaus. Šiandien tai yra dirbantys teismo rūmai, tačiau vyksta ekskursijos kiekvieną antradienį ir paskutinį kiekvieno mėnesio penktadienį.

Augalų sodas ,,Jardin des Plantes“

Pagrindinis Ruano mietso parkas yra daugelio šeimų išvykų vieta, tačiau jis taip pat turi mokslinių nuopelnų, auginant augalus iš penkių skirtingų žemynų. Pavasarį čia augantys vilkdalgiai, kamelijos ir rododendrai sukelia ,,spalvų karą“. Vasarą žydi rožių sodai, o ruduo atneša apelsinus. Jei atvyksite žiemą, tada gyvenimas tęsiasi sodo šiltnamiuose, kur atogrąžų rūšys klesti ištisus metus.

Senamiestis

Kai XVIII amžiuje buvo sunaikinti Ruano pylimai, juos pakeitė platūs bulvarai, šioje Ruano dalyje yra 227 registruoti istoriniai paminklai, o tai reiškia šeštą vietą iš visų Prancūzijos miestų. Senamiestyje yra apie 2000 medinių karkasų namų, iš kurių seniausias datuojamas 1200-aisiais.

Dailės muziejus ,,Musée des Beaux-Arts“

Šis pasaulinio lygio dailės muziejus buvo atidarytas 1801 m., kai buvo nacionalizuoti brangūs daiktai, paimti iš bažnyčių ir didingų namų revoliucijos metu. Jis yra vienas turtingiausių provincijos muziejų šalyje, turintis meno, skulptūras ir dekoratyvinius dirbinius nuo 1500 metų iki 20 amžiaus.

Dievo Motinos katedra ,,Cathédrale Notre-Dame“

Senamiesčio širdyje esanti katedra „Notre-Dame de Rouen“ yra viena geriausių lankytinų vietų Prancūzijoje norintiems pasigrožėti gotikine architektūra. Pagrindinė katedros konstrukcija buvo pastatyta XIII a., Tačiau pastatas baigtas statyti tik XVI a. Žavus fasadas, įkvėpė net impresionistų dailininką Claude Monet. Katedra turi du bokštus. Dešinėje esantis bokštas vadinamas „Tour du Beurre“ (sviesto bokštas), nes už jį buvo sumokėta tikinčiųjų aukomis, už kurias mainais buvo leista valgyti sviestą gavėnios metu. Katedra taip pat gali pasigirti aukščiausia Prancūzijoje viršūne, siekiančia 151 metrų aukštį.

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai su laiku vis mažėja: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai vis mažėja