Tulūza lankytinos vietos (Prancūzija) Ką pamatyti Tulūzoje?

Ketvirtas pagal dydį šalies miestas Tulūza yra puiki, jaunatviška vieta, dėl didžiulės universiteto bendruomenės. Tulūza yra įvairiapusiškas miestas dėl triukšmingų turgų, gyvybingos muzikos pasirodymų, o senamiestis išlieka rami ir vaizdinga vieta klajonėms. Tulūza dėl gausos rožinės spalvos pastatų pramintas ,, Rožiniu miestu“

Kelionė Garonos upe

Visą popietę vyksta ekskursijos laivu po plačią Garonos upę, plaukdami nufotografuosite keletą fotogeniškiausių Tulūzos paminklų, įskaitant ,,L’Hôtel-Dieu Saint-Jacques“ ir iškilmingą ,,Hôpital de La Grave“ kupolą. Aiškiai matysite „Pont Neuf“- seniausią miesto tiltą, pastatytą 1500-aisiais.

Photo by Thomas Despeyroux on Unsplash

Tulūzos katedra ,,Cathédrale Saint-Etienne“

Katedros statybos vyko apie 500 metų, o planai buvo kelis kartus pertvarkyti, suteikiant pastatui netradicinę išvaizdą. Žvelgiant į pastatą susidaro įspūdis, kad sulipdytos dvi skirtingos bažnyčios. Vitražai yra seniausi mieste, juos galima pamatyti Šv. Vincento-de-Paulo koplyčioje, datuojamoje 1200 m.

Jakobinų vienuolynas ,,Couvent des Jacobins“

1260–1292 m. statytas vienuolynas buvo įkurtas kaip dominikonų vienuolynas. Šis puikus pietų gotikos architektūros pavyzdys buvo sukonstruotas iš raudonųjų Tulūzos plytų ir turi panašų bokštą kaip Saint-Sernino bazilika. Bažnyčioje yra ir šv. Tomo Akviniečio relikvijų. Visus metus vienuolynas eksponuoja parodas refektoriume.

Photo by Paul Melki on Unsplash

Augustino muziejus ,,Musée des Augustins“

Muziejus apima meną ir skulptūras nuo viduramžių iki 20 amžiaus pradžios. Pats pastatas datuojamas nuo 1300-ųjų pradžios, statytas pietų gotikos stiliumi. Dailės kolekcija daugiausia yra tarp 1400–1700 m., Joje yra daugybės italų renesanso menininkų ir flamandų bei olandų meistrų, tokių kaip Rubensas, van Dyckas, van Goyenas, Cuypas ir Jordaensas, darbai.

Dailės ir dekoratyvinių menų muziejus (,,Fondation Bemberg“)

Šį dvarą suprojektavo prestižiškiausias Tulūzos renesanso architektas Nicolasas Bachelieris, o jo statybai prireikė beveik 30 metų. Jis buvo pastatytas Pierre’ui d’Assézat’ui, kuris savo turtus susikrovė prekiaudamas automobiliais. Čia pamatysite tokių menininkų kaip: Canaletto ir fin de siècle prancūzų menininkų, tokių kaip Monet, Pierre Bonnard Matisse ir Cézanne, kūrinius.

Photo by Noémie Caritey on Unsplash
Šį dvarą suprojektavo prestižiškiausias Tulūzos renesanso architektas Nicolasas Bachelieris, o jo statybai prireikė beveik 30 metų.

„Place du Capitole“ aikštė

Lankantis Tulūzoje jus visada trauks aikštė priešais miesto rotušę. Priešais esantys didingi rausvos spalvos rūmai yra senesni, nei atrodo. Yra fragmentų, datuojamų 1100-aisiais. Užsisakykite ekskursją ir apžiūrėkite „Salle des Illustres“ lubų freskas ir širdį džiuginančius vaizdus „Salle Gervais“, kur XIX a. Menininkas nutapė meilės alegorijas.

Sen Sernino bazilika

Į UNECO įtraukta Saint-Sernin bazilika statyta 1100-aisiais, ir yra ko gero didžiausia romaninė bažnyčia Europoje. Kriptoje taip pat yra daugybė relikvijų, daugiau nei bet kurioje kitoje Prancūzijos bažnyčioje. Lauke penkių aukštų mūrinis bokštas yra puikus, o pažvelgus į jo viršų matosi, kurioje vietoje statyba buvo sustabdyta 1100-aisiais ir atnaujinta 1300-aisiais .

Photo by Clément Amat on Unsplash
Į UNECO įtraukta Saint-Sernin bazilika statyta 1100-aisiais, ir yra ko gero didžiausia romaninė bažnyčia Europoje

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai su laiku vis mažėja: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai su laiku vis mažėja