Dižonas (Dijon) lankytinos vietos (Prancūzija) Ką veikti Dižone?

Dižonas suklestėjo XIV ir XV a., nes miestas rėmė menus ir mokslus. Miesto centras yra puiki vieta dėl puikių skulptūrų ir architektūros, o katedra yra ypač ryški. Į Dižoną tikrai verta užsukti porai dienų, nes tai yra vienas iš išvaizdžiausių Prancūzijos miestų.

Photo by Ian Kirkland on Unsplash

,,Eglise Saint-Michel“ bažnyčia

Įkurta 1497 m., Bažnyčia buvo pastatyta per du šimtmečius, o tai paaiškina neįprastą stilių derinį. Trijose gausiai iškaltose durų angose yra puošnūs angelų ir kitų figūrų raižiniai. Išskirtinė aukšto skliauto gotikinė nava lankytojus žavi savo didybe ir ryškumu. Šventovę apšviečia puošnūs XIX a. Vitražai, pasižymintys svajinga romantika.

Turgaus salė (Les Halles)

Dijono uždaras turgus yra pastatytas iš ketaus ir stiklo 1870-aisiais. Miesto turguose, Prancūzijoje visada yra ką pamatyti, tačiau nedaugelis yra tokie dideli ar gražūs, kaip šis. Yra šimtai prekystalių, perpildytų gėlėmis, sezoniniais vaisiais ir daržovėmis, sūriu, žuvimi ir prieskoniais.

Gamtos istorijos muziejus ,,Museum d’Histoire Naturelle“

Gamtos istorijos muziejus yra įsikūręs „Jardin des Sciences“, buvusiose kareivinėse, datuojamose 1608 m. Muziejus veikia nuo 1838 m., jį įkūrė Dijono gamtininkas Leonardas Nodotas. Pirmasis aukštas susijęs su Burgundijos regiono geologija, o viršutiniame aukšte derinami nauji interaktyvūs eksponatai su kriauklėmis, taksidermijomis ir drugelių kolekcijomis, parodant, koks būtų buvęs muziejus jei dabar būtų 1800 -ieji metai.

,,Jardin de l’Arquebuse“ botanikos sodas

„Jardin de l’Arquebuse“ yra puikus botanikos sodas su medelynu ir žaidimų aikštele. Didžiulė teritorija siūlo poilsį gamtoje. Sode pasodinta 3500 vietinių ir egzotinių augalų rūšių, įskaitant vaistinius augalus. Erdvios vejos, gėlynai, medžių alėjos ir upelis suteikia jaukimo, ramiai vaikščioti po parką. Mokslo mėgėjai įvertins sodo gamtos istorijos muziejų „Jardin des Sciences de Dijon“.

Dievo Motinos bažnyčia ,,Eglise Notre-Dame“

1230–1250 m. statyta, ,,Eglise Notre-Dame“ vaizduoja Burgundijos gotikos architektūrą, o jos įspūdingas fasadas yra su nuostabiais aukštais skliautais. Bažnyčioje yra laikrodžio bokštas, statytas 1382 m. Dešinėje esančioje koplyčioje yra vertinga XI amžiaus Juodoji Mergelė, viena seniausių medinių figūrų Prancūzijoje.

,,Musée de la Vie Bourguignonne“ muziejus

Šis etnografinis muziejus su gražiais namais, pristato kaimo ir miesto gyvenimą Burgundijoje nuo 1700-ųjų iki 1900-ųjų pradžios. Nuliniame aukšte yra 19 amžiaus etnografinė kolekcija su regioniniais kostiumais, baldais, namų apyvokos įrankiais ir dekoracijomis. Pirmasis aukštas yra šiek tiek įdomesnis, jame yra vaizduojami tradiciniai amatai šiame regione, su parduotuvėlėmis, mėsinėmis ir kirpyklomis bei tikrais įrankiais, kuriuos jie naudojo 1800–1900 m.

,,Cathédrale Saint-Bénigne“ katedra

Istoriniame miesto centre esanti „Cathédrale Saint-Bénigne“ yra geriausias miesto Burgundijos gotikos architektūros pavyzdys, pastatytas 1280–1314 m. Katedra buvo skirta Saint Bénigne, kuris nukentėjo Dižone 2-ojo amžiaus pabaigoje.

„Palais des Ducs“ rūmai ir „Beaux-Arts“ muziejus

„Palais des Ducs“ rūmai yra turistų traukos centras UNESCO įtrauktame istoriniame Dižono centre. Rūmai iliustruoja rafinuotą neoklasikinį stilių. Dižono turizmo biuras organizuoja ekskursijas po „Philippe le Bon“ bokštą, nuo kurio viršuje esančios platformos atsiveria sensacingi vaizdai. „Musée des Beaux-Arts“ muziejus, gali pasigirti išskirtine apie 13 000 vienetų kolekcija, pradedant Egipto senove ir baigiant šiuolaikiniu menu.

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai su laiku vis mažėja: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Paskubėkite įsigyti puikių piniginių, dėklų, rankinių, nes kiekiai su laiku vis mažėja