Kylis lankytinos vietos (Vokietija) Ką veikti Kylyje?

Kylis yra jūrinis miestas. Miestas yra prie rytinio judriausio dirbtinio vandens kelio – Kylio kanalo šliuzo, ,,pririšančio“ Šiaurės jūrą prie Baltijos. Birželio mėnesį vykstančioje Kylio savaitėje, tūkstančiai laivų atplaukia į miestą varžytis didžiausioje regatoje pasaulyje. Vyksta ir renginiai visame mieste. Kylio muziejai ir atrakcionai dažniausiai siejami su jūrinėmis temomis.

Photo by Karl JK Hedin on Unsplash

Nikolajaus bažnyčia (Nikolaikirche)

Pagrindinė Kylio bažnyčia yra ir seniausias miesto pastatas. Statyba prasidėjo netrukus po miesto įkūrimo 1242 m., tačiau nuo to laiko pastatas buvo kelis kartus rekonstruotas ir išplėstas. Sąjungininkų bombų antskrydžiai nusiaubė Kylį Antrojo pasaulinio karo metais ir nusiaubė Nikolajaus bažnyčią, tačiau, laimei, bažnytiniai lobiai ir meno kūriniai buvo perkelti kitur. 1950 m. Bažnyčia buvo rekonstruota naudojant šiuolaikinius elementus ir medžiagas.

Vokietijos povandeninis laivas U-995

Tai nacių Vokietijos povandeninis laivas. Karo laikų laivas buvo sugadintas ir 1944 m. nugabentas į Trondheimą, o pasibaigus Antrajam pasauliniam karui Norvegijos laivynas laivą naudojo iki 1960 m. Šiandien U-995 tarnauja kaip muziejus ir leidžia žvilgtelėti į griežtą mašinų skyriaus interjerą, kabinas, valdymo stotis ir torpedos vamzdį.

,,Holstenstraße“ gatvė

,,Holstenstraße“ yra viena iš seniausių miesto gatvių, karo metu gatvė buvo beveik visiškai išnaikinta, o rekonstruojant 1953–1957 m. ji buvo uždaryta kelių eismui ir tapo pirmąja pėsčiųjų gatve Vakarų Vokietijoje. „Holstenstraße“ visada buvo tradicinė Kylio apsipirkimo gatvė. Gatvėje yra Vokietijos universalinė parduotuvė „Saturn“.

„Marine-Ehrenmal Laboe“ (jūrų memorialas)

Karinio jūrų laivyno memorialas yra 72 metrų aukščio bokštas, pastatytas 1927–1936 m. Jis buvo pastatytas per Pirmąjį pasaulinį karą žuvusiems jūreiviams atminti. Po Antrojo pasaulinio karo ši konstrukcija tapo paminklu taikiai jūrininkystei ir visų per pasaulinius karus žuvusių tautų aukoms atminti. Galite pakilti į apžvalgos aikštelę dviem liftais arba 341 laiptais ir apžiūrėti Kylio fiordą, o apačioje yra memorialinė salė ir nedidelė muziejaus paroda.

,,Kiellinie“ promenada

Populiariausia Kylio pakrantės alėja tęsiasi apie 3,5 km. Vietiniai čia atvyksta girdėti jūros bangas ir stebėti praplaukiančius kruizinius laivus ir burlaivius. Iš restoranų ir kavinių atsiveria vaizdas į prieplaukas.

Photo by Karl JK Hedin on Unsplash

Kylio savaitė

Kasmet birželio mėnesį milijonai vandens sporto gerbėjų iš visos Europos skuba į miestą Kylio savaitei ir mėgaujasi savaitės trukmės regata. Tai, kas prasidėjo kaip gana paprastas lenktynių renginys, šiandien tapo vienu didžiausių Vokietijos festivalių su gyva muzika, kultūros renginiais, maisto turgumi ir laivų susibūrimu.

Jūrų muziejus

Gotikinio atgimimo žuvų aukciono namai 1978 m. tapo jūrų muziejus. Interjeras buvo nubaltintas, šioje erdvėje yra paroda apie Kylio žvejybos ir jūreivystės istoriją. Vienoje parodoje pateikiama Kylio kanalo, kuris buvo baigtas statyti 1895 metais ir sujungė Šiaurės jūrą su Baltijos jūra, statyba. Čia yra laivo žurnalai, žemėlapiai, laivų modeliai, navigacijos prietaisai ir Antrojo pasaulinio karo povandeninio laivo „Sehund“ skerspjūvis.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda