Gražiausi Europos miestai. Pačių gražiausių miestų Europoje sąrašas.

Europa gerai žinoma dėl gilios istorijos, puikios architektūros ir gamtos grožio. Šie Europos miestai turi 100 000 ir daugiau gyventojų. Juose pakankamai daug kultūros, vietų pavalgyti, architektūros, akmenimis grįstų gatvių ir vaizdų į kalnus ar kitus gamtos objektus.

Praha (Čekija)

Praha yra puikus miestas, kuris kiekvieną sezoną atrodo savotiškai įspūdingas.
Miestas žavi savo gerai išsaugoto senamiesčio grožiu, romantiškais bei siaurais keliais, nuostabia architektūrinių stilių įvairove, prieinamomis kainomis ir skaniais patiekalais.
Nesvarbu, ar tyrinėjate didingą viduramžišką Karolio tiltą, vaikščiojate didžiausiu pilių kompleksu Europoje, ar mėgaujatės nuostabių bažnyčių grožiu, tai yra tikrai puiki vieta.

Bernas (Šveicarija)

Penktas pagal dydį Šveicarijos miestas jau beveik 170 metų yra šalies sostinė. Bernas turi mielą, į UNESCO sąrašą įtrauktą senamiestį, įterptą į ilgą Aare upės vingį. Pirmą XX amžiaus dešimtmetį Bernas taip pat buvo Alberto Einšteino gimtasis miestas. Istorijos muziejuje eksponuojama paroda apie jo laiką miesto patentų biure.

jan-huber-u1BAEFL4ir0-unsplash

Atėnai (graikija)

Šiame mieste kiekvienas turistas save atranda savaip, vieni domisi kultūra ir menu, vaikšto po muziejus ir lankosi senoviniuose objektuose, tokiuose kaip Akropolis. Kiti mėgsta gulėti ir poilsiauti nuostabiuose ir saulėtuose paplūdimiuose ar paplaukioti kruiziniu laivu po salas, pasimėgauti skania graikiška kava kavinėje karštą bei saulėtą rytą, o dar kiti mėgsta tiesiog išbandyti viską. Atėnai yra istoriškas ir tuo pačiu romantiškas miestas, gatvėse auga apelsinai, skamba dainos, graikiška muzika, šokiai, ir skanūs graikiški patiekalai kiekvienam atvykusiam dar ilgai išlieka atminty… Miestas siūlo įdomius maršrutus po dar neatmenamus laikus siekiančius objektus.

Briugė (Belgija)

Vikingų dvasia ir istorija apdovanotas miestas garsus dėl savo kanalų, dėl kurių  jis pelnė „Venecijos šiaurės“ titulą. Briugė gyva savo šlovinga viduramžių architektūra, ypač pietinėje pusėje. Miesto pagrindinis mazgas yra „The Grote Market Square“ (Didžioji miesto aikštė). Stulbinantis Belforto bokštas yra  į šiaurę nuo aikštės. Kitos vertos aplankyti vietos – įspūdingas „Gruuthuse Mansion“ muziejus ir įspūdinga Šv. Jono ligoninė, statyta 1188 metais.

Foto von Libby Penner auf Unsplash

Budapeštas (Vengrija)

Vengrijos sostinė Budapeštas, kurį daugelis laiko „rytiniu Paryžiumi“, yra viena iš kultūriniu požiūriu svarbiausių Rytų Europos metropolijų, kurioje yra daugybė UNESCO pasaulio paveldo vietų. Nors čia  žmonės gyveno dar nuo akmens amžiaus, šis gražus miestas formaliai atsirado 1872 m.  Dunojaus upės glėbyje esantis Budapeštas garsėja karštosiomis versmėmis, kai kurios jų buvo naudojamos gydymo tikslais dar nuo priešistorės.

Edinburgas (Škotija)

Nė vienam lankytojui netrūks veiklos Edinburge. Mieste yra daug istorinių vietų, pradedant pilimi ir baigiant „Greyfriars“ bažnyčios šventoriumi. Čia yra išskirtinės šiuolaikinio meno kolekcijos.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Insbrukas (Austrija)

Insbrukas žiemą yra apsuptas slidinėjimo trasų, o vasarą – kalnuotais pėsčiųjų takais. Tačiau miesto muziejai, viduramžių senamiestis ir ,,Alpenzoo“ zoologijos sodas yra verto aplankyti.

Photo by Lukas Olde on Unsplash

Bergenas (Norvegija)

Bergenas šiandien yra antras pagal dydį Norvegijos miestas. Bergenas vis dar vaidina svarbų ekonominį ir kultūrinį vaidmenį kaip vaizdingas miestas tarp septynių kalnų ir kvapą gniaužiančių fiordų.

michael-fousert-lE5-z4nTCTQ-unsplash.

Paryžius (Prancūzija)

Paryžius yra vienas iš geriausiai žinomų miestų pasaulyje, kurį būtina aplankyti. Senos upės pakrantėje įsikūrusi elegantiška ir stilinga Prancūzijos sostinė yra vieta su nuostabiais bulvarais, gražiais pastatais ir tokiomis garsiomis lankytinomis vietomis kaip Eifelio bokštas ir žvilgantis Luvro muziejus. Paryžiuje yra daugybė restoranų, iš kurių galima rinktis pagal skonį.

Kopenhaga (Danija)

Kopenhaga tai tiesiog miestas-žaidimų aikštelė, kurioje yra seniausi pasaulyje pramogų parkai, keletas madingų parduotuvių ir naktinių vietelių. Kultūros gerbėjams yra istoriniai rūmai ir muziejai, kuriuose eksponuojami vikingų ir bronzos amžiaus lobiai.

Photo by Ava Coploff on Unsplash

Londonas (Anglija)

Kasmet pritraukiantis 27 milijonus lankytojų, Londonas yra labiausiai lankomas miestas Europoje. Miestą įkūrė romėnai ir jis klestėjo per amžius. Šiandien Londonas yra vienas iš pačių įvairiapusiškiausių pasaulio miestų, turintis turtingą istoriją ir išskirtinę kultūrą.

Viena (Austrija)

Viena buvo išrinkta geriausiu Europos miestu. Apsilankykite operoje ir būtinai apsilankykite Šenbruno rūmuose, buvusioje Habsburgų vasaros rezidencijoje ir populiariausioje Vienos turistinėje vietoje. Rūmų baroko stiliaus architektūra ir įspūdingi sodai yra verti dėmesio.

Photo by Leyy . on Unsplash

Sevilija (Ispanija)

Išskirtinės lankytinos vietos, gyvi festivaliai ir šurmuliuojančios naktys, visa tai padaro Sevilija viena iš geriausių vietų aplankyti Ispanijoje. Kaip Andalūzijos sostinė, Sevilija, taip pat yra regiono finansų ir kultūros sostinė. Mieste yra daug gražių ir svarbiausių istorinių vietų, iš kurių populiariausia yra Didžioji Sevilijos katedra, kur manoma, kai buvo palaidotas Kristupas Kolumbas. Kitas svarbus pastatas yra Alcazaro karališkieji rūmai, išskirtiniai maurų rūmai bei prabangūs sodai.

Foto di Jack Gisel su Unsplash

Sankt Peterburgas (Rusija)

Apie Sankt Peterburgą rašė Dostojevskis ir Tolstojus, tačiau miestą verta apžiūrėti ne tik knygos puslapiuose. Rūmų aikštėje pirmojoje eilėje galima apžiūrėti ir Generalinio štabo pastatą. Ermitažo muziejus yra tiesiog būtinas aplankyti, kai būsite Sankt Peterburge. Verta aplankyti Kraujo gelbėtojo šventyklą kupolų bažnyčią, taip pat daugybę įspūdingų miesto stačiatikių bažnyčių.

Barselona (Ispanija)

Įsikūrusi Šiaurės Ispanijoje, Barselona yra viena iš geriausių šalies lankytinų vietų, nes ji siūlo viską ko turistai ieško Europos miestuose: istorinę architektūrą, galimybę apsipirkti, gyvą kultūrą ir šurmuliuojantį naktinį gyvenimą. Unikali Barselonos architektūra- tai stebuklai garsaus Ispanijos architekto Antoni Gaudi, tarp kurių yra “Casa Batllo”namas ir garsioji Sagrada Familia bažnyčia. Abu šie ypatingi statiniai išskirtiniai tuo, kad tarpusavyje suderinta patrauklus dizainas, formos ir spalvos. Barselonoje verta pasivaikščioti La Rambla gatve-medžiais apaugusia pėsčiųjų alėja, ir Saulės voniomis vadinamais, vienais iš populiariausių miesto paplūdimių.

Roma (Italija)

Romoje gausu senovinių griuvėsių, istorinių vietų ir nuostabių lankytinų vietų, be abejo, tai viena gražiausių vietų Italijoje. Amžinasis miestas taip pat yra vienas iš septynių naujųjų pasaulio stebuklų – Koliziejus-privalomas pamatyti.

Photo by Fabio Fistarol on Unsplash

Amsterdamas (Olandija)

Amsterdamas yra viena iš populiariausių turistinių vietų Europoje, miestas yra kompaktiškas, žavingas ir kosmopolitiškas, kviečiantis tyrinėti. Nyderlandų sostinė, dar žinoma kaip „Šiaurės Venecija“, siūlo daugiau nei 100 kanalų, todėl galėsite patirti nuotykius pėsčiomis, dviračiais ir laivu. Amsterdamas turi gerai išlikusią ir patrauklią XVII a. architektūrą, kuriai kontrasto suteikia ir modernūs pastatai. Mieste rasite puikių meno muziejų, vienas iš populiariausių-dailininko Vincento Van Gogo, kur eksponuojami svarbiausi jo paveikslai.Čia pamatysite ir  spalvingų gėlių turgus, be to turistus čia vilioja ir garsusis raudonųjų žibintų kvartalas. Tikrai Įdomu kažką įdomaus ir unikalaus atrasti Amsterdame kiekvieną kartą čia atvykus.

Photo by Jace & Afsoon on Unsplash

Venecija (Italija)

Venecija-miestas, pastatytas ant 118 salų šalia šiaurės rytų Italijos pakrantės, Venecija yra labiau  išskirtinis nei bet kuris kitas Europos miestas. Per daugiau kaip 600 metų miesto išvaizda iš esmės nepasikeitė, kanalų miestas atrodo labiau panašus į atviruką ar nuotraukų albumą nei į modernų šiuolaikinį miestą. Tai vieta, kur kiekvienas miesto kampelis laikomas vertu aplankyti ir patraukliu. Venecijos įžymybės gali nustebinti  menu ir architektūros šedevrais, milijonai lankytojų  kasmet aplanko Veneciją. Miestas net ir ne turistinio sezono metu yra gerai lankomas, Lankytinos vietos Venecijoje sugeba viršyti visus keliautojų lūkesčius.

Photo by Marco Secchi on Unsplash

Stokholmas (Švedija)

Kai kalba eina apie gražiausius miestus, Stokholmas tampa vienu iš lyderių. Švedijos sostinė, įkurta ant 14 salų, yra pilna viduramžiškų pastatų ir modernios šiuolaikinės architektūros. Trečdalis miesto yra ribojama vandens, o dar trečdalis – parkai ir miškai. Dėl to, kad Stokholmas yra vienas iš sveikiausių Europos miestų ir puikių vietų praleisti laiką.

Photo by Jon Flobrant on Unsplash

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines