Prancuzijos miestai. Lankytinos vietos Prancūzijoje Top 12

12) Tulūza

Ketvirtas pagal dydį šalies miestas Tulūza yra puiki, jaunatviška vieta, dėl didžiulės universiteto bendruomenės. Tulūza yra įvairiapusiškas miestas dėl triukšmingų turgų, gyvybingos muzikos pasirodymų, o senamiestis išlieka rami ir vaizdinga vieta klajonėms. Tulūza dėl gausos rožinės spalvos pastatų pramintas ,, Rožiniu miestu”

11)Kolmaras

Turistai plūsta į šį miestą dėl nuostabaus senamiesčio, kuriame puikiai dera akmenimis grįstos alėjos su puikiais kanalais ir išskirtiniais namais. Kadangi tai vyno regionas, galite susipažinti su geriausiais Kolmaro vynais.

10)Ansi

Prie Ansi miestelio grožio prisideda ir senamiestis – tai vingiuotas labirintas, kuriame dominuoja pėsčiųjų, akmenimis grįstos gatvės, su grakščiais pastatais. Pasteliniais dažais dekoruotuose namuose yra dekoratyviniai geležiniai balkonai ir ant palangių auga spalvingos pelargonijos. Vazoninės gėlės puošia ir miesto kanalo laiptus bei elegantišką ežero pakrantės alėją.

9)Avinjonas

Avinjonas, viduramžiais buvo Katalikų bažnyčios sostinė. Kolosalūs rūmai, kuriuos pastatė popiežiai, yra įspūdingi dėl savo dydžio ir gotikinės architektūros, o senamiesčio pylimai, bokštai ir vartai taip pat yra fantastiški. Senąją miesto dalį gražiai apjuosia Ronos upė. Geras laikas apsilankyti yra liepos mėnuo, čia vyksta meno festivalis.

8)Biaricas

Puikioje Biskajos įlankoje esantis garsus pajūrio kurortas Biaricas buvo mėgstamiausia imperatorienės Eugénie (Napoleono III žmonos) vieta. Imperatorienė čia pastatė didingus rūmus, kurie buvo paversti prabangiu viešbučiu. Nors karališkoji Biarico įtaka išblėso, miestas išlaikė savo prestižą. Biaricas šiandien laikomas vienu geriausių paplūdimio kurortų Prancūzijoje. Smėlio paplūdimiai, gražios pakrantės vilos ir stilingi restoranai siūlo rafinuotą atmosferą. Biaricas taip pat yra banglenčių sporto sostinė Europoje.

7)Nantas

Turtingas viduramžių prekybos uostas ir buvusi Bretanės regiono sostinė Nantas turi įspūdingą istoriją. Vaikščiodami po senamiesčio akmenimis grįstas gatves pasijausite tarsi grįžę laiku atgal. Mieste yra operos teatras, restoranai, puikios kavinės ir šurmuliuojančios aikštės. Kultūros objektų gausu, ypač istoriniame Nanto centre. Miesto centras lankytojus džiugina elegancija ir rafinuotumu. Nors Nantas yra vienas didžiausių Prancūzijos miestų, yra ir daugybė gražių sodų, kurie suteikia gaivių erdvių poilsiui.

6)Strasbūras

Strasbūras pasižymi nuostabia katedra, žaviais namais ir įspūdingomis akmenimis grįstomis gatvėmis bei vaizdingais kanalais. XIII amžiuje jis tapo turtingiausiu Romos imperijos miestu ir vieta, kur klestėjo menas ir mokymasis. Šiandien Strasbūras yra kultūros miestas ir gali pasigirti išskirtiniais vaizduojamojo meno, archeologijos ir tradicinių Elzaso amatų muziejais.

5)Marselis

Šis gyvas kosmopolitiškas miestas yra seniausias Prancūzijoje ir antras pagal dydį po Paryžiaus. Miestas pasižymi ryškia Viduržemio jūros atmosfera, pradedant raudonomis čerpėmis dengtais namais ir baigiant žvejų laiveliais jo uoste. Spalvingas, daugiatautis paveldas taip pat daro Marselį patrauklia lankytina vieta. Marselyje gyvena nemažai emigrantų iš Alžyro.

4)Lionas

Nepaisant didelių gamtos ir žmogaus sukeltų nelaimių per ilgą 2000 metų Liono istoriją, turtinga ir įvairi miesto praeitis yra pastebima istoriniuose miesto rajonuose. Daugelis populiariausių Liono lankytinų vietų yra apšviestos naktį, todėl miestas užsitikrino „Šviesos sostinės“ slapyvardį. Miestas taip pat žinomas kaip gastronomijos sostinė.

3)Bordo

UNESCO 1998 metais paskelbė Bordo pasaulio paveldo objektu dėl miesto turtingų architektūrinių lobių. Daugiau nei 350 pastatų priskiriami istoriniams paminklams. Bordo yra patraukli turistinė vieta gražiame Pietvakarių Prancūzijos regione. Puiki miesto vieta leido klestėti prekybai, miestas turi turtingą senovės laikų kultūros paveldą.

2)Nica

Gražioji Nica yra didžiausias Prancūzijos Rivjeros kurortas ir pagrindinis Prancūzijos uostas. Jis taip pat yra 6-as pagal dydį Prancūzijos miestas, todėl, žinoma, gali pasiūlyti daugybę lankytinų vietų, įskaitant puikių vietų pavalgyti ir apsipirkti. Dienos metu keliautojai gali pasivaikščioti ar važiuoti dviračiais išilgai  garsiosios Promenade des Anglais pakrantės, pasivaikščioti po senamiestį arba rasti Nicos paplūdimio vietą kur visu grožiu atsiveria Viduržemio jūra. Naktį Nica atgyja. Keliautojai gali šokti viename iš miesto naktinių klubų ar tiesiog eiti iš vieno baro į kitą, kurių mieste skaičiuojama tūkstančiais.

1)Paryžius

Paryžius yra vienas iš geriausiai žinomų miestų pasaulyje, kurį būtina aplankyti. Senos upės pakrantėje įsikūrusi elegantiška ir stilinga Prancūzijos sostinė yra vieta su nuostabiais bulvarais, gražiais pastatais ir tokiomis garsiomis lankytinomis vietomis kaip Eifelio bokštas ir žvilgantis Luvro muziejus. Paryžiuje yra daugybė restoranų, iš kurių galima rinktis pagal skonį.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda