Unikalūs muziejai Pasaulyje. Top 10

Sudariau Top 10 muziejų, kuriuose būtų įdomu apsilankyti sąrašiukąm vertinau taip, kad būtų kuo įvairesnės temos, nes man taip patinka. Gal lankysitės netoliese ir norėsite užsukti ? 🙂

10) Teslos muziejus (Belgradas, Serbija)

Daugiau nei prieš šimtmetį, Nikola Tesla suaktyvino elektros energiją, išrado kintamosios srovės sistemą, elektros ritę ir susijusius daiktus. Vėliau remiantis šiais išradimais buvo sukurtas jo vardu pavadintas  – „Tesla“ elektrinis automobilis.

Nikola Tesla muziejuje eksponuojami kai kurie jo giminių surinkti išradimai, geras gidas įdomiai ne tik pasakoja, bet ir parodo kaip veikia skirtingi elektros varikliai, bei į pasakojimą įtraukia ir lankytojus, duodamas jiems galimybę patiems patyrinėti elektros subtilybes. Teslos muziejus yra tai vieta, kurią būtina aplankyti Belgrade.

9) Nutrūkusių santykių muziejus (Zagrebas, Kroatija)

Dar vienas unikalus muziejus Balkanuose yra nuo 2006 m. veikiantis Nutrūkusių santykių muziejus, kurio nuolatiniai namai yra Zagrebe, Kroatijoje, čia eksponuojami daiktai, likę po meilės reikalų iširimo.

Daiktai muziejui yra dovanojami kartu su dovanotojo užrašu, paaiškinančiu daikto reikšmę. Čia galėsite stebėti viską-nuo mažo ašarų buteliuko iki vestuvinės suknelės, nuo apatinių iš saldainių iki kojos protezų.

8)NSO muziejus (Rosvelas, Naujosios Meksikos valstija, JAV)

1947 m. Vienas ūkininkas pamatė paslaptingas nuolaužas, kurias vyriausybė paskelbė kaip sudužusio oro baliono nuolaužomis. Sąmokslo teorija tėigė, kad „Rosvelo incidentas“ iš tikrųjų buvo susijęs su nežemiška skraidančia lėkšte. Nuo to laiko ateivių entuziastai plūsta į Rosvelą, Naująją Meksiką.

1992 m. du vyrai, dalyvavę Rosvelo incidente, atidarė NSO muziejų, kad dokumentuotų ne tik Rosvelio pretenzijas į šlovę, bet ir kitus pastebėtus galimai NSO objektus, nusileidimus ir reiškinius, tokius kaip pasėlių ratai ir 51 zona.

7)Sekso muziejus (JAV Niujorkas)

Sekso muziejuje Niujorke yra dokumentuojama žmogaus seksualumo istorija, vaizduojamas erotinis menas. Čia rasite ir lengvabūdišką linksmybę, pavyzdžiui, iš krūtų padarytą šokinėjantį namą.

Parodose yra eksponuojamas seksualinis gyvūnų gyvenimas ir istorinė sekso žaislų kolekcija. Dovanų parduotuvė parduoda raktų pakabukus, siūlo seksualius dalykėlius, kuriuos nusipirkę žmonės gali išsinešti su savimi.

6)Tualetų muziejus (Delis, Indija)

Dr. Bindeshvaras siekdamas pagerinti švietimą apie sanitarijos praktiką, 1970 m. Įkūrė organizaciją „Sulabh International“, tuomet, 1992 m. Delyje, Indijoje, atitinkamą muziejų.

Photo by Simon Hurry on Unsplash

Tualetų muziejus dokumentuoja sanitarijos evoliuciją. Eksponuojami tualetai, komodos, pisuarai ir kameriniai puodai rasti visame pasaulyje nuo 2500 m pr. Kr. iki šių dienų.

5)Žmogaus kūno vidaus muziejus (Amsterdamas, Olandija)

Ar kada pagalvojai, kaip atrodytų žmogus, jei būtum mažas kaip blakė ir vaikštinėtum jo kūno viduje? Jūsų svajonė išsipildė!

Per 55 minutes trunkančią kelionę turėsite galimybę atrasti kiekvieną žmogaus kūno centimetrą.

4),,ABBA“ muziejus (Stokholmas, Švedija)

Kada muziejus nėra muziejus? Tada kai tai yra ,,ABBA“ muziejus. Šis muziejus yra Švedijos muzikos šlovės ekspozicija. ,,ABBA“ yra švedų pop grupė, garsi visame pasaulyje kaip ir anksčiau susikūrusi britų “The Beatles”  Ši grupė sukūrė tokius puikius kūrinius kaip “Dancing Queen” ir “Knowing me, knowing you., taip pat dainas miuziklui “Mamma Mia!”.

Photo by Andrew Ebrahim on Unsplash

Parodoje yra eksponuojami jų kostiumai ir interaktyvūs eksponatai, kuriuose galite klausyti dainas arba dėvėti  kostiumus skaitmeniniu būdu. ABBA išnyko prieš 30 metų, tačiau jų palikimas gyvuoja.

3)Miniatiūrinių knygų muziejus (Baku, Azerbaidžanas)

Bibliofilai gali rasti retą lobį Baku, Azerbaidžane: vienintelį pasaulyje miniatiūrinių knygų muziejų. Kolekciją per 30 metų sudarė kolekcionierė Zarifa Salahova. Kolekcija išaugo nuo kitų knygų entuziastų aukų, nuo jos atidarymo 2002 metais.

Muziejuje saugoma daugiau nei 5600 knygų, išleistų 66 skirtingose šalyse, įskaitant Gogolio, Dostojevskio ir Puškino; XVII amžiaus Korano kopija; ir mažiausia knyga pasaulyje, kurią reikia skaityti didinamuoju stiklu.

2)Povandeninis meno muziejus (Kankunas, Meksika)

Šalia Kankuno miesto (Meksika) galite pamatyti unikalų muziejų. „Museo Subacuatico de Arte“ arba povandeninį meno muziejų vandenyno dugne, kur eksponuojama daugiau nei 500 skulptūrų.

Photo by Shivam Singh on Unsplash

Jos pagamintos iš medžiagos, leidžiančios augti koralams ant jų. Taigi menas tampa gyvas ir keičiasi skulptūroms įsiliejus į jų aplinką.

1)Iliuzijų muziejus – Liubliana, Slovėnija

Ar esate pasiruošęs nepamirštamam nuotykiui? Jūsų laukia daugiau nei 40 eksponatų. Be jų jūs lankysitės kambaryje, visiškai prieštaraujančiame gravitacijos dėsniams, galite priversti draugus papietauti, surengti vakarėlį dienos viduryje ir tik drąsiems – pasivaikščiojimas „Vortex“ tuneliu.

Photo by BP Miller on Unsplash

Pabaigoje išbandysite savo smegenis ir kantrybę, žasdami neįtikėtinus proto žaidimus. Vaikams tiesiog patinka iliuzijų pasaulis, bet tai taip pat ir puikus nuotykis tėvams, poroms ir seneliams! Patirkite tai patys.