Zagrebas lankytinos vietos (Kroatija) Ką veikti Zagrebe?

Zagrebas yra Kroatijos sostinė ir didžiausias miestas, daugiau nei tūkstantį metų žymintis Rytų ir Vidurio Europos sankirtą. Zagrebas turi savotiško mažo miestelio žavesio – akmenimis grįstomis gatvelėmis ir aikštėmis iki šiol apšviestas dujų lempomis.

Dieną galite pasivaikščioti pėsčiųjų gatvėmis ir pasistatyti automobilį šalia vienos iš daugelio kavinių.

Grico tunelis

Įsikūręs po viduramžių miesto dalimi, Grico tunelis buvo pastatytas Antrojo pasaulinio karo metais, kaip prieglauda nuo oro antskrydžių. Nuo tada 90-aisiais jame vyko pirmieji Kroatijos reivai, o dabar vyksta kultūros renginiai, parodos ir mados šou.

Archeologijos muziejus

Dėl geros miesto strateginės padėties tūkstantmečius jį valdė bei kūrėsi daugybė skirtingų civilizacijų ir kultūrų. Todėl įdomu sužinoti apie paliktus senovinius artefaktus.

Archeologijos muziejuje yra nuostabių daiktų, kurie apima šimtmečius; Vienu momentu galite stebėti 2500 m. pr. Kr. ritualinį indą, o kitu – spoksoti į skydus ir kardus. Muziejuje yra daugiau nei 450 000 eksponatų, todėl tai tikrai įdomi kolekcija, kurią reikia apžiūrėti. Muziejuje gausu graikų, romėnų ir egiptiečių artefaktų.

,,Jelačič“ aikštė

Pačiame miesto centre esanti Jelačič aikštė yra šurmuliuojanti vieta, kupina gyvybės ir energijos. Jelačič aikštėje rikiuojasi parduotuvės, įmonės ir biurai.

Nuolatinis žmonių srautas, einantis per teritoriją, daro aikštę puikia vieta stebėti žmones. Statula, pavadinta grafo Josipo Jelačičiaus vardu, išdidžiai stovi aikštės centre tarp visų gražių fasadų, kuriuose demonstruojami įvairūs architektūros stiliai.

Dolac turgus

Šurmuliuojantis Dolac turgus yra vieta, kur vietiniai atvyksta nusipirkti vaisių ir daržovių, taip pat mėgstamų kumpių, sūrių ir amatininkų gaminių. Labai smagus kasdienis ūkininkų turgus veikia tik ryte; todėl turėsite keltis anksti, kad iš tikrųjų patirtumėte vietinį miesto šurmulį.

Dolac turgus, kurį verta aplankyti, siūlo autentišką Zagrebo pusę, kurios daugelis lankytojų nemato.

Maksimiro parkas

Didžiausias Zagrebo parkas ,,Maksimir“ taip pat yra ir seniausias mieste; Pirmą kartą jis buvo atidarytas visuomenei 1794 m. Malonu apsilankyti parke, kuriame yra penki dirbtiniai ežerai, o taip pat žavingi upeliai ir pievos; ypač gamtos mylėtojams patiks buvimas didingoje natūralioje aplinkoje, taip pat yra miškas, kurį galėsite tyrinėti.

Be laukinių gyvūnų ir paukščių, gyvenančių jo pievose, miškuose ir ežeruose, veikia ir zoologijos sodas, kuris yra puiki vieta visai šeimai. Tai labai populiari vieta tarp Zagrebo gyventojų; Maksimiro parke tikrai verta užsukti lankantis mieste.

Nutrūkusių santykių muziejus

Dar vienas unikalus muziejus yra nuo 2006 m. veikiantis Nutrūkusių santykių muziejus, čia eksponuojami daiktai, likę po meilės reikalų iširimo.

Daiktai muziejui yra dovanojami kartu su dovanotojo užrašu, paaiškinančiu daikto reikšmę. Čia galėsite stebėti viską-nuo mažo ašarų buteliuko iki vestuvinės suknelės, nuo apatinių iš saldainių iki kojos protezų.

Zrinjevacas

Nikola Subic Zrinski aikštė, paprastai vadinama Zrinjevac, yra Zagrebo centre ir yra puiki vieta pasivaikščioti. Ji vilioja ir turistus, ir vietinius savo nuostabiais paminklais, medžiais apsodintais takais, įspūdingais pastatais.

Aikštė – parkas puikiai tinka, jei norite atsipalaiduoti gamtoje; Galite apžiūrėti keletą nuostabių fontanų ir žinomų žmonių skulptūrų.

Zrinjevace yra daug svarbių pastatų; tarp jų yra miesto archeologijos muziejus ir šalies Aukščiausiasis Teismas. Iš tiesų šiame lapingame, ramiame parke menas susitinka su architektūra, istorija ir gamta.

Mirogojaus kapinės

Svarbiausiose šalies kapinėse, palaidota daug žymiausių Kroatijos piliečių. Čai ilsisi žymūs politikai ir menininkai, muzikantai ir rašytojai, todėl šioje vietoje yra daug įspūdingų antkapių, paminklų ir statulų.

Tai gražios kapinės, kuriose galima ramiai pasivaikščioti. Architektas Hermannas Bolle suprojektavo pagrindinį įėjimą į Mirogojaus kapines; įspūdinga architektūra, apimanti kupolą, arkas ir arkadas, tikrai leidžia suprasti, kad lankotės didingoje ir orioje vietoje.

Tkalciceva gatvė

Šurmuliuojanti Tkalciceva gatvė yra ta vieta, kur gerai praleisti laiko eina ir vietiniai, ir turistai – Zagrebe ją būtina pamatyti. Kroatijos istoriko vardu pavadinta ilga vingiuota gatvė, išklota žaviais nameliais ir balkonais, todėl tai puiki vieta romantiškam pasivaikščiojimui.

Gatvėse rikiuojasi barai, kavinės, restoranai ir klubai, todėl yra ką pamatyti ir nuveikti. Prieš eidami į vieną iš netoliese esančių barų, galėsite pasimėgauti geriausiomis vietinės virtuvės patiekalais. Daugybėje vietų skamba gyvai muzika, Tkalciceva gatvėje, yra geriausias naktinis gyvenimas Zagrebe, čia kiekvienas turi kuo pasimėgauti.

Zagrebo katedra

Galima teigti, kad Zagrebo katedra per savo ilgą ir audringą istoriją patyrė daugybę pokyčių ir nesėkmių.

Statyta 1217, netrukus po statybos darbų nuniokota mongolų ir smarkiai apgadinta per žemės drebėjimą, šiandien prieš mus stovinti katedra yra stulbinantis pastatas, o architektūra tiesiog kelia susižavėjimą. Neogotikinio stiliaus katedros fasadas spindi saulėje, o jos dvigubos smailės dominuoja Zagrebo horizonte.

Naudota ir kaip apžvalgos bokštas, kai šalį užpuolė Osmanai, įtvirtintos sienos vis dar supa katedrą tam tikrose vietose. Neabejotinai tai vienas gražiausių miesto pastatų. Katedros interjeras toks pat didingas, jo sienas puošia statulos ir paveikslai.

Prie pagrindinio altoriaus guli palaimintojo Aloyzo Stepinaco sarkofagas, tai labai šventa vieta ir skirta Marijos ėmimo į dangų šventei.

Šv. Morkaus bažnyčia

Aikštėje, kuri pavadinta tuo pačiu pavadinimu, dominuoja Šv. Morkaus bažnyčia, kuri yra viršutinio miesto centre ir yra viena iš populiariausių Zagrebo lankytinų vietų. Nepaisant daugybės svarbių vyriausybinių pastatų, išsidėsčiusių Šv. Morkaus aikštėje, būtent bažnyčia patraukia visų dėmesį dėl išskirtinio stogo, dėl kurio ji tokia graži.

Išdidžiai pavaizduoti Zagrebo ir Kroatijos herbai, margos čerpės puikiai išsiskiria iš balto pastato po stogu ir mėlyno dangaus virš jo.

Datuojama nuo pat XIII amžiaus, bažnyčia yra žavinga vieta, kurią verta aplankyti, jos architektūroje yra romaninio ir gotikos stilių įtakos.

Neskaitant išskirtinio eksterjero, į vidų taip pat malonu užeiti, nes sienas dengia keletas nuostabių freskų. Joks apsilankymas Zagrebe neapsieina be apsilankymo Šv. Morkaus bažnyčioje.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda:https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/