Peloponesas (Graikija) Ką veikti? lankytinos vietos. Top 10

Teigiama, kad būtent čia yra viena iš šiuolaikinės civilizacijos gimimo vietų. Šis regionas garsus savo šlovinga istorine praeitimi, skania virtuve, šiltu klimatu ir puikiais paplūdimiais, vilioja keliautojus, ieškančius neįprastų atostogų. Natūralus grožis čia susilieja su žmogaus sukurtais stebuklais. Lankytojai gali atsipalaiduoti prie jūros, tyrinėti paslaptingus griuvėsius bei kultūrą.

Peloponeso lankytinos vietos:

10) Senovės Korintas

Prieš plačią dangaus erdvę sustatytos vaizdingos akmenų  kolonos, byloja apie puikius  senovės graikų architektūros įgūdžius. Vieta  puikiai tinka, jei jums patinka fotografija.  Šventykla tai tarsi atvirukas, kuriame pavaizduotos  kolonos, įsiterpusios  laukinių gėlių ir kalnų viršūnių fone. Kita mėgstama vieta senovės mieste yra Akrokorintas, nuostabi  tvirtovė, laikoma vienu geriausių Graikijoje, pirmą kartą pastatyta prieš tūkstančius metų. Netoli yra archeologinis muziejus, kur matysite įvairius radinius, tokius kaip mozaika, statulos, sarkofagai ir įrankiai.

 

senovės korintas

 

9)Kardamylio miestas

Šis nuostabus pakrantės miestas turi baltus namus, didingus kipariso medžius, istorinius pastatus, tokius kaip Šv. Spiridono  bažnyčia ir gražius, akmeningus paplūdimius. Homeras aparašė apie šį miestą Iliadoje, liudydamas miesto tūkstantmetę praeitį. Freskos bizantinėje Eisodijos bažnyčioje ir Mourtzinos pilies griuvėsiai traukia lankytojus. Pasivaikščioję po miestą išmėginkite įvairaus skonio patiekalus ir pasimėgaukite įspūdingais jūros vaizdais, atsakys į klausimą, kas taip ilgai vilioja žmones į šią nuostabią vietą.

 

kardamylis

 

8) Korinto kanalas

Šis kanalas atskiria Peloponesą nuo likusios Graikijos žemynės dalies, jis sudaro įspūdį, kad  jo  uolieninės sienos nusileidžia į mėlynojo vandens bedugnę, ką  geriausiai galėsite matyti nuo  tvirto pėsčiųjų tilto, kuris kerta kanalą. Nors senovės graikai pirmą kartą bandė statyti kanalą daugiau nei prieš du tūkstančius metų, tačiau jis nebuvo baigtas iki 1893 m. Čia  galima užsisakyti bilietą kelione valtimi, kad pamatytumėte vandens lygio reguliavimo punktą.

 

korinto kanalas

 

7)Senovės Olimpija

Praėjus beveik trims tūkstančiams metų, čia, didingo Krono kalno šėšėlyje vyko pirmosios olimpinės žaidynės. Šventyklų likučiai, garbinantys Dzeusą ir Herą siūlo pasivaikščioti po vaizdingus griuvėsius.

Šiuolaikinių olimpinių žaidynių liepsna vis dar šviečia priešais  Heros šventyklą. Centre yra 200 metrų  takas  stadionui, į kurį patenkama  per ilgą arkinį tunelį. Didžiulis šventyklų kompleksas, pastatytas prieš tūkstančius metų, sukūrė daugybę artefaktų, eksponuojamų netoli esančiame Olimpijos archeologijos muziejuje.

 

senoves olympia

 

6)Monemvazija

Uolos kurios nusileidžia  žemyn į Egėjo jūrą, akcentuoja šio seno akmeninio kaimo grožį. Čia gyventa ne mažiau kaip prieš tūkstantį metų, išlikę daug viduramžių pastatų, kuriuose atsiskleidžia paprastumas. Uolos apsaugojusios kaimą nuo svetimšalių invazijos,  šiandien siūlo galimybę sukurti daug puikių nuotraukų. Šioje mažoje saloje jūra užima svarbiausią vietą, čia galite mėgautis įvairiomis vandens pramogomis, įskaitant nardymą bei baidares.

 

Monemvasia

 

5)Nafplijas

Nafplijas įsikūręs pakrantėje ir seniai žinomas kaip uostamiestis, šis istorinis miestas siūlo pasižvalgyti po šiuolaikinį graikų kaimo gyvenimą su nuostabiomis miesto aikštėmis, šaligatviais kavinėmis, žavingais kalvių darbu puoštais namais ir  400  metų senumo Palamidės tvirtove. Jei esate istorijos mėgėjas, istorinėje Venecijos būstinėje, pastatytoje Syntagmos aikštėje, rasite miesto archeologijos muziejų, kuriame eksponuojami įvairūs eksponatai, primenantys miesto bizantijos, romėnų ir osmanų įtaką. Lankytojai, kuriems nori atsipalaiduoti, gali nuvykti į Karatonos paplūdimį, gražų smėlio paplūdimį su puikiais vaizdais.

 

Nafplijus

 

4)Simos paplūdimys

Mažoji Elafoniso sala, kurioje yra Simos paplūdimys,  vietinių gyventojų dažnai vadinamas kaip geriausias Peloponeso paplūdimys. Čia skaidrus vanduo, atspindintis  dangų, šalia  puikaus smėlio paplūdimio. jei lankotės graikijoje kai karščiai dideli, tuomet vieta idealiai tinka pasislėpti nuo didelių karčių, nes pučiant vėsesniam brizui vėsesnis vanduo puikiai atgaivina.

 

simos palpūdimys

 

3)Mikėnai

Apie prieš keturis tūkstančius metų šios žavingos civilizacijos žlugimą šiandien byloja dar gerai išsilaikę senovės pamatai ir blokai. Galite vaikščioti po garsiuosius Liūto vartus ir pažvelgti į karališkus Tolos kapus.  Iš čia galėsite mėgautis kvapą gniaužiančiu vaizdu iš bet kurio  kampo, šiuolaikiniais derlingais laukais ir aukštomis kalnų viršūnėmis. Daugiausiai apie čia gyvenusių žmonių gyvenimus galima rasti Mikėnų archeologijos muziejuje, esančiame vos už kilometro nuo griuvėsių.

 

mikėnai

 

2) Mistra

Mistra yra pietinėje Peloponeso dalyje, esančioje netoli Taigetos kalnų viršūnių. Mistra, su rūmais ant kalvų,  Bizantijos bažnyčiomis ir nuostabiais vaizdais į kalnų viršūnes bei žaliuosius slėnius, pasiūlys beveik tobulą orą . Miestas buvo Peloponeso sostinė XIV-XV a., Valdomas Bizantijos imperatoriaus giminaičių. Norėdami mėgautis gražiais gamtos peizažais, galėsite nuvykti į Lagados kalnų parką, kur rasite įvairiausių takų, kai kuriuose rasite krioklius. Ši zona taip pat garsėja alyvmedžiais, auginamais derlingame dirvožemyje, o miesto kavinėse galite mėgautis skanu maistu, kuris gaminamas iš vietinių produktų.

 

Greece, Peloponnese, Mystras

 

1)Epidauras

Tai įspūdingi milžiniško teatro griuvėsiai ,beveik tobuliai išsilaikę. Vis dar naudojami šiandien, jums gali pasisekti papulti į spektaklį  ir mėgautis beveik tobula akustika. Šis senovės inžinerijos stebuklas vis dar gali talpinti iki 14 000 žmonių. Netoliese esantis muziejus pateikia informaciją apie teatro statybą, istoriją.

 

epidauras

Taip pat skaitykite:

Kreta. Ką pamatyti Kretoje? Top 11 lankytinų vietų.

Parašykite komentarą